miércoles, 12 de diciembre de 2012

VII Conferència Scout de ASDE

Aquest llarg cap de setmana passat alguns Ròvers d’Acció Escolta hem assistit al 6è Foro Joven Federal d’ASDE, en representació del Fòrum Ròver (d’Acció Escolta). 
ASDE és l’abreviatura de Asociación de Scouts de España que es l’associació no catòlica (es declara pluriconfessional) d’escoltes espanyols i on Acció Escolta hi està associada en condició d’OF (Oficina Federada, que es una cosa semblant a una delegació d’ASDE, hi ha una per comunitat autònoma). A més, aquesta vegada es celebrava el centenari de l’escoltisme a Espanya i es respirava un ambient molt festiu.

Aquest any assistíem amb les coses més clares, alguns com a coordinadors de taula i dinamitzadors de la trobada i altres com a participants. El Foro Joven, es tracta d’una trobada de Ròvers i Pioners per debatir una sèrie de temes pre-preparats durant l’any pels propis Ròvers coordinadors de taula ajudats per caps i tècnics d’ASDE que orienten la temàtica d’aquestes (i futures taules de debat). Després, en quant es realitzen els debats on s’arriben a unes conclusions i es donen unes solucions, i finalment es porten a l’assamblea d’ASDE, el màxim òrgan de decisió, però, on normalment aquestes propostes no s’hi solen fer massa cas, fins aquest últim cap de setmana. 

Enguany, com cada any, el 6è Foro Joven s’ha celebrat a Guadarrama, Serra de Madrid, al Alberg Fray Luis de León (un dels albergs més grossos que he vist en ma vida). Allà ens vam trobar amb més de 80 Ròvers d’arreu per debatre, però, no és més que un pretext per tal de conèixer gent i parlar sobre com viu cadascú a la seva terra el “seu” escoltisme. 

Tot va anar molt bé des d’un principi, molt bon rotllo, ambient, i bon ritme de treball, a més es respirava un aire de creure en el que fèiem. Durant els dies 6 i 7 les taules van fer el seu treball i de nit fèiem algunes activitats lúdiques per desconnectar, el matí del 8 vam acabar de perfilar i retocar les conclusions i solucions de les taules fetes, per tal de que quedessin presentables per la tarda. A la tarda es va celebrar la VII Conferéncia de ASDE on es va parlar i molt, sobre nosaltres, els Ròvers i el nostre paper. A l’Assamblea es va poder presentar el nostre treball sense problemes i se’ns va felicitar per això, però va haver-hi un llarg debat donat que enguany s’ha presentat la proposta de que els ròvers tinguéssim veu i vot a la l’Assamblea com a membres juvenils de l’associació. 
Finalment, després d’un llarg estira i arronsa entre representants d’Oficines Federades es va votar, i es va decidir que se’ns concedia veu a l’Assamblea d’ASDE, apostant per la participació juvenil, però que el vot es quedava a l’aire.

Sens dubte es tracta d’un esdeveniment històric a ASDE i un gran pas endavant per nosaltres, els grans desconeguts, els Ròvers. 


Òs Bru dels Pirineus Serè i Reflexiu 
(Pau Jiménez Ingés)
Implica't!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa aquí el teu comentàri!
Gràcies!